Veelgestelde vragen

Kan ik een extra parkeerplaats kopen?

Iedere bewoner heeft een parkeerplaats in de parkeergarage, daarnaast zijn er nog 4 extra parkeerplaatsen beschikbaar. De koopsom bedraagt € 25.000 v.o.n. per plaats. Heeft u interesse? De makelaars informeren u graag over de huidige stand van zaken.

Zijn er voorzieningen getroffen tegen geluidsoverlast / laden lossen?

De supermarkt heeft een zwevende en geluiddempende vloer en een speciaal systeem voor het laden en lossen, dat plaatsvindt aan de Reinaldstraat. Via een inwendige lift worden de karren met voorraad rechtstreeks vanuit de vrachtwagen naar de supermarkt gebracht. Bovendien komt er vanuit de parkeergarage een tapis roulant (rolband) naar de supermarkt op de begane grond. Zo blijven de winkelwagentjes inpandig en geven ze geen geluidsoverlast.


De appartementen zijn voorzien van een zwevende dekvloer op een dikke constructieve betonvloer (nog dikker dan voorgeschreven in het huidige bouwbesluit). Ter plaatse van de noordzijde van de Louis van de Maesenstraat en de Reinaldstraat kan overlast optreden door verkeerslawaai en het laden en lossen van de supermarkt. Daarom zijn de appartementen 1 t/m 7 en 27 t/m 33 voorzien van geluidwerend glas en een ventilatiesysteem zonder ventilatieroosters in de gevel. 

Wanneer kan ik er wonen?

De verwachting is dat het gebouw in juni 2016 gereed zal zijn, waarna het in delen opgeleverd wordt. De garage en openbare ruimtes als eerste, daarna volgen de appartementen. Elke koper ontvangt voorafgaand aan de oplevering een persoonlijke uitnodiging met de exacte opleverdatum. Tijdens de bouw worden de toekomstige bewoners op de hoogte gehouden van de voortgang van de bouw.

Is er een terrasafscheiding bij de tuinzicht appartementen?

Om de scheiding tussen het gezamenlijke deel van de binnentuin en het privé terras duidelijk aan te geven worden de terrassen uitgevoerd in een andere kleur tegel dan de gemeenschappelijke bestratingen. Bovendien worden er plantenbakken geplaatst van circa 40 cm hoog en 60 cm breed, uitgevoerd in cementgebonden, weersbestendig materiaal. De exacte invulling van de beplanting wordt in een later stadium bepaald.

Kan ik de badkamer, het toilet en de keuken nog aanpassen?

Er is een standaard invulling bepaald voor het sanitair, tegelwerk en de keuken. Uiteraard is het mogelijk om dit helemaal naar uw wens te maken. De kopersadviseur van Hurks en de aangewezen showrooms geven u advies en zorgen voor een offerte van eventuele meer- of minderkosten.

Wat voor kosten kan ik nog meer verwachten?

Buiten de koopsom v.o.n. van het appartement dient u rekening te houden met de volgende kosten:

  • Maandelijkse servicekosten (Vereniging van Eigenaren);
  • Eenmalige financieringskosten (hypotheek) en eventuele aanvraag NHG;  
  • Eventuele grond- en termijnrente (zie koop-/aannemingsovereenkomst).

Met betrekking tot de inrichting van het appartement dient u rekening te houden met de afwerking van de wanden. Denk bijvoorbeeld aan behang, stucwerk en/of texwerk. Tevens heeft u nog een keuze te maken voor de vloerafwerking, bijvoorbeeld een tegelvloer, houten vloer of vloerbedekking. De hoogte van de kosten is afhankelijk van uw keuze.

Kan ik een keer op de bouwplaats kijken?

Uiteraard laten wij u graag een kijkje nemen op de bouw. In verband met de veiligheid stellen we de bouw op gepaste momenten open. Dit kan zijn tijdens de Dag van de bouw of een ‘hoogste punt’-viering, maar ook tussendoor als daar aanleiding voor is. Om u tussentijds een indruk te geven van de voortgang is er een webcam geplaatst. Zo kunt u op elk gewenst moment een kijkje nemen.